Herstel van een blessure met sportfysiotherapie
Tandenknarsen, nagelbijten, en kauwgom kauwen zijn voorbeelden van gewoontes die niet zo onschuldig zijn als ze lijken. Net als lipbijten, wangbijten en zelfs penbijten kunnen ze leiden tot een overbelasting van de kauwspieren. Dit heeft vervelende gevolgen. Kaakklachten kunnen ook op een andere manier ontstaan, bijvoorbeeld door problemen met het kaakgewricht. Bij al deze klachten kunt u een afspraak maken voor kaakfysiotherapie Nijmegen.
Maak direct een afspraak
Wat zijn kaakklachten?
De kaakfysiotherapeut ziet veel verschillende oorzaken van pijn- of vermoeidheidsklachten aan de kaak. De kauwspieren kunnen, zoals gezegd, overbelast raken door bijvoorbeeld klemmen, knarsen, nagelbijten, of tongpersen tegen tanden of gehemelte. Maar ook stress kan een oorzaak zijn, evenals problemen met het kaakgewricht zelf.
Wanneer gaat u naar kaakfysiotherapie?
Anders dan u wellicht zou denken, is er bij kaakklachten niet alleen sprake van pin aan de kauwspieren of kaak. De meest gehoorde klacht is weliswaar pijn of vermoeidheid bij het kauwen, maar ook oorpijn, hoofdpijn en nekpijn kunnen wijzen op een stoornis in het kauwstelsel. Maak een afspraak voor kaakfysiotherapie in Nijmegen als u last heeft van:
- pijn of vermoeidheid van de kauwspieren
- het niet goed kunnen openen van de mond
- pijn rond het kaakgewricht (vóór het oor)
- knappende of krakende kaakgewrichten
- overgevoelige of pijnlijke tanden en kiezen
- abnormale slijtage van het gebit
Ook kunt u bij de kaakfysiotherapeut terecht voor bij pijn in het gezicht of hoofd, een aangezichtsverlamming, duizeligheid, spanning gerelateerde klachten in het hoofd- halsgebied en gevolgen van ongelukken en ziektebeelden in hetzelfde gebied.
Lees meer over kaakfysiotherapie
Behandeling door de kaakfysiotherapeut in Nijmegen
De kaakfysiotherapeut heeft naast de reguliere opleiding voor fysiotherapie ook de opleiding orofaciale fysiotherapie afgerond. Tijdens de behandeling analyseert hij of zij niet alleen uw klachten, maar ook de manier waarop het kauwstelsel wordt gebruikt. Als er sprake is van kaakproblemen, dan kan de kaakfysiotherapeut u begeleiden door bijvoorbeeld mondgewoontes als knarsen af te leren. Ook kunnen massage en het aanleren van rek- en strekoefeningen onderdeel uitmaken van de behandeling. Is er sprake van een niet-kaak gerelateerd probleem, dan zal de kaakfysiotherapeut u doorverwijzen naar een deskundige met wie wordt samengewerkt, zoals de huisarts, tandarts of orthodontist.
Kaakfysiotherapie in Nijmegen
In de wijk Neerbosch-Oost vindt u de praktijk van Fysiotherapie Neerbosch, waar u terechtkunt voor kaakfysiotherapie. In de praktijk werken 3 fulltime behandelaars:
Rutger Heijmen, Michiel Coenen en Yvonne Lachnit. Ieder van hen is lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) en zij staan allen geregistreerd in het Big en Kwaliteitsregister. Bij onze praktijk in Nijmegen kunt u terecht voor kaakfysiotherapie, maar ook voor:
- Manuele therapie Marsman
- Sportfysiotherapie
- Medical taping concept
- Preventie beweeggroepen
- COPD-behandeling
Onze praktijk is gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Lijn 6 stopt bijvoorbeeld voor de deur, direct na binnenkomst van de wijk.
Neem contact met ons op