Fysiotherapie
Neerbosch Oost

Fysiotherapie algemeen

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de deskundige van ons dagelijks bewegen.

Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt.

Afhankelijk van uw situatie gaat u naar een fysiotherapeut in een eigen praktijk of in sommige gevallen komt de fysiotherapeut bij u thuis. Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan hij samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Wel werken veel fysiotherapeuten met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht is anders en elk lichaam is anders.

De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling en verergering van uw klachten te voorkomen. Het doel is dat u weer zo zelfstandig mogelijk wordt (zelfredzaamheid).

Pijnlijke knie

Verschillende soorten gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Binnen onze praktijk zijn er meerdere verbijzonderingen (specialisaties).
Zoals Manuele Therapie Marsman, Sportfysiotherapie, Orofaciale therapie (kaakfysio), Tapen en bandageren, MBO (meer bewegen voor ouderen), COPD training en Medical Taping Concept. Voor meer info klikt u op een van de extra linken.

×